Logo Smeg

SMEG LANSERER BLAST CHILLER FOR HJEMMEBRUK

Smeg inntar et nytt område i hvitevarerindustrien ved å lansere en blast chiller for kjøkkenet.

17/10/2018

Smeg inntar et nytt område i hvitevarerindustrien ved å lansere en blast chiller for kjøkkenet. Produktet er tilgjengelig i tre av Smegs allerede etablerte designlinjer: Classic, Linea og Dolce Style Novo. Dette multifunksjonelle og allsidige produktet har en elegant design som integreres perfekt med Smegs øvrige innebygde produkter.

 

Blast chiller har lenge vert et verdifullt verktøy i storkjøkken, og nå er produktet klart for det private markedet. Et produkt for de som ønsker å konsumere sunnere mat av høyere kvalitet og samtidig sparer tid. Med blast chiller får en flere kreative muligheter til å lage mat av høy kvalitet hjemme i eget kjøkken.

Smegs ambassadør, kokk og entreprenør Pontus Frithiof, driver flere restauranter i Stockholm. Han beskriver hvordan han bruker produktet i sine bedrifter:

"Vi bruker blast chiller daglig i alle stadier for raskt å redusere temperaturen på maten. Det er et viktig verktøy for oss, ikke minst for å sikre at bakterier ikke trives og skape bedre holdbarhet.

Med Smegs blast chiller kan du ved hjelp av Pronto-funksjonen lagre måltider i kjøleskapstemperaturen hele dagen, fri for bakteriell vekst og deretter oppvarme dem til en forhåndsinnstilt tid. Denne funksjonen er spesielt behagelig for de som lever et liv i høy tempo og vil ha en varm middag klar når de kommer hjem, uten å gå på kompromiss med matvarekvaliteten.

Blast chillerns funksjoner omfatter autoprogrammer for nybegynnere og manuelle program for erfarne brukere, og inkluderer både programmer for lave temperaturer (fra 80-90 ° C til 3 ° C i mindre enn 90 minutter) og programmer for dypfrysing (-18 ° C på mindre enn 4,5 timer). Det muliggjør også hurtig avkjøling av flasker (1 ° per minutt) for å nyte vin og andre drikker ved optimal temperatur. Det bidrar også til å opprettholde mat til ønsket temperatur som er spesielt nyttig for desserter og iskrem før servering.

Blast chillerens hurtige kjøleevne gjør at gjennomsnittlig lagringstid for mat kan utvides med opptil 70% ved å forhindre spredning av bakterier. Smaken, aromaen og næringsegenskapene til fersk mat blir også opprettholdt, noe som i stor grad vil gå tapt når de fryses i en vanlig fryser. Som et resultat kan grønnsaker og frukt nå spises hele året, uansett årstid.

"En av de viktigste fordelene ved en blastkjøler er, etter min mening, muligheten til å kjøle grønnsaker, spesielt grønne grønnsaker. Denne typen rask kjøling betyr at de beholder sin farge, spenning og smak mye bedre, sier Pontus Frithiof.

Et annet stort pluss er blastkjølerens oppvarmingsfunksjoner som kan tilpasses opp til tre trinn med varierende varigheter og temperaturer. Denne funksjonen er spesielt nyttig under baking, da deigen blir veldig lett og fordøyelig med bare små mengder gjær.

 

Avfrostningsfunksjonen er også utrolig nyttig: den går mye raskere enn å bruke kjøleskap og holder matvarene intakt. Blast chilleren kan også brukes til lavtemperatur matlaging og for å holde maten varm til en bestemt temperatur.

I tillegg hjelper Smegs nye blast chiller deg med dine daglige rutiner på kjøkkenet, og sparer deg for tid. Den sørger for at en minimerer matvaresvinn og sikrer at du du alltid spiser topp kvalitetsmat. Pontus Frithiof beskriver hvordan han ville bruke produktet hjemme i sitt kjøkken:

"Smeg står for innovative produkter av høy kvalitet og stilig design. Jeg ser potensialet i produktet for å lage mat på en profesjonell måte hjemme. Personlig vil jeg bruke den ukentlig, når jeg tilbereder store kaker eller grønnsaker. Det passer også godt til rask nedkjøling av supper og sauser.

Smegs blast chiller representerer en bevissthet om forbruk og matkvalitet, mens den tekniske tilnærmingen gir merverdi til selskapets utvalg, i tråd med Smegs visjon.