Logo Smeg

Sicily is my loveUnder designmessen i Milano, Salone del Mobile di Milano 2017, avslørte Smeg og Dolce & Gabbana sitt nyeste samarbeidsprosjekt – Sicily is my Love.  Dette fargerike samarbeidet er det andre partnerskapet mellom de to designmerkene etter spesialkolleksjonen med håndmalte kjøleskap av sicilianske kunstnere, Frigorifero d'Arte, som ble avduket i fjor. Akkurat som kjøleskapene er de nye små husholdningsapparatene prydet med Dolce & Gabbanas særpregede dekorative stil.

Brødristere, sitruspresser, kaffemaskiner, vannkokere, blendere, kjøkkenmaskiner og slow juicers er alle utsmykket med gylne sitroner, sitrusfrukter, kaktusfikener og høyrøde kirsebær. Dette er bare noen av de typiske sicilianske utsmykningene som er innrammet i trekantede motiver kalt crocchi. Det finnes også delikate blomstermotiver inspirert av kyststrekningen og landskapene i Sør-Italia, og bilder av den fascinerende vulkanen Etna, omgitt av prydfriser, pittoreske ruiner av det greske tempelet viet til Castor og Pollux i Valle dei Templi, trinacrie og cartocci, dekorative motiver som ligner stiliserte akantusblader.

Alle symbolene er uløselig forbundet med Sicilia, som var hjem for Domenico Dolce og Stefano Gabbana.

KUNSTVERK – MED EN VIKTIG HISTORIE Å FORTELLE

Aldri før har det å lage mat vært så spennende og ikke minst, så fargerikt! Inspirert av råvarene, historien og tradisjonen i Sør-Italia og på øya Sicilia – ta en titt på den eksklusive kolleksjonen av små husholdningsapparater designet av Dolce & Gabbana i samarbeid med Smeg, som snart kommer.