Logo Smeg

FAB10: Ett riktig kunstkjøleskap

Hva får du om du kombinerer Grolsch øl, FAB10 kjøleskap og 13 sørafrikanske kunstnere?

08/09/2015

For nesten 1 år siden fortalte vi om Smeg showroom i Cape Town, som tidligere har er blitt omtalt som verdens designhovedstad for 2014.

Nå er vi tilbake i Sør-Afrika og denne gangen i Johannesburg for å fortelle om ett kunst og designevent som involverer ett av Smegs mest ikoniske produkter.

Hva får du om du kombinerer Grolsch øl, FAB10 kjøleskap og 13 sørafrikanske kunstnere?
Vanskelig å finne ut av, men denne trioen har skapt noen unike kunstverk som representerer den enorme kunstnerlige og kulturelle mangfoldet i dagens Sør-Afrika på en perfekt måte.

Prosjektet er enkelt: Med Smegs hjelp ga Grolsch ett sørafrikanske kollektiv æren og utfordringen å få bruke FAB10 kjøleskapet som ett utgangspunkt og inspirasjon for å skape kunst som kombinerer både form og funksjon.

Gruppen, som inkluderer en eklektisk blanding av visuelle designere, fotografer, graffiti kunstnere, øvrige kunstnere samt illustratører, kunne fritt forvandle kjøleskapene etter sin personlige smak, gjennom å bruke de mest varierte teknikker og objekter man kan tenke seg.

De fantastisk resultatene har allerede blitt utstilt for allmenn skye ved et antall plasser rund om i byen, inkludert Museet for Moderne Kunst og Design i Maboneng distriktet.
Alle disse «kunst» kjøleskapene kommer til å bli gitt bort som gevinster i en eksklusiv konkurranse som Grolsch kommer til å arrangere.

Hva skjer da med det siste kjøleskapet? Den siste FAB10 kommer til å bli auksjonert bort, der alle inntekter går til unge sørafrikanske kunstnere.

Lykke til og skål!